Péče o tělo, kosmetika a parfémy Zdraví a krása

Jarní detoxikace organismu – jak na ni?

Zima se pomalu blíží ke konci a spousta z nás cítí, že mu něco chybí. Většinou jsme po zimě mírně otupělí, s pár kily navíc a naprosto bez energie. Zimní měsíce jsou obdobím, kdy má člověk sklony zdržovat se spíše doma v teple, pochutnávat si na něčem dobrém a celkově se uchýlit do klidového režimu. Pokud nejste zrovna nadšení lyžaři, možná máte problém najít si přes zimu vhodnou pohybovou aktivitu. Toto vše způsobuje jarní únavu.

Vzpamatovat se z tohoto úpadku jde celkem snadno. Stačí si naordinovat jarní detoxikační kůru, při které zbavíme své tělo nashromážděných toxinů, shodíme pár kil a dobijeme se novou energií. Postačí nám k tomu změna jídelníčku a vrácení se k nějakému pohybu. Významně nám mohou pomoci také detoxikační šťávy a již hotové bylinné směsi, které lze zakoupit v lékárnách či prodejnách zdravé výživy.

Základem jarní detoxikace je pitný režim, minimálně 2 – 3 litry tekutin denně. Nic se nemá přehánět a i nadbytek tekutin může škodit. Ideální je pít čistou, neperlivou vodu. Vyhnout byste se měli slazeným a kofeinovým nápojům. Další věcí je úprava jídelníčku. Všichni určitě víme, která jídla nám nedělají dobře, po kterých se cítíme těžko. A přesně ta, musíme vynechat. Jídlo nás má dobýt energií a ne odepsat na zbytek dne. Určitě se nepřejídáme. Hlavní složkou potravy je zelenina, celozrnné pečivo a luštěniny.

Svůj organismus v období jarní detoxikace můžeme nakopnout již zmíněnými šťávami. Stačí 2 dcl ráno nalačno a náš metabolismus pozná, že má začít něco dělat. Tvoří je vždy jablko a jeden druh zeleniny. Nejlépe poslouží červená řepa, petržel, rajče a celer. Uvedené druhy zeleniny jsou bohaté na vitamíny i minerální látky, a bývají hojně využívány při redukčních dietách. Petržel dokonce obsahuje silicovou směs s výraznými protirakovinnými účinky. Aby šťáva byla co nejúčinnější, měla by být čerstvě vylisovaná a neslazená. Pokud se s nimi nechcete dělat doma, v některých obchodech se dají koupit hotové.

Odborníci doporučují detoxikační kůru provádět dvakrát ročně, dohromady po dobu zhruba 3 měsíců. A nezapomeňte, že při očistě organismu je naprosto nevhodný nikotin.

Foto: http://www.sxc.hu/photo/1184390

About the author

admin

Add Comment

Click here to post a comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

/* ]]> */