Mixér

Olivový olej Full Moon je perlou z Extremadury

Pokud máte rádi středomořskou kuchyni, určitě jste zvyklí používat olivový olej. Je to univerzální doplněk do kuchyně, který se hodí pro studenou i teplou kuchyni. Velmi záleží na konkrétní odrůdě, jestli je olivový olej jemný a lehce voňavý, anebo výrazný až štiplavý s hořkou příchutí. Takové chutě olivového oleje najdete především mezi prémiovými oleji. Jednou z nich je i novinka, která se ze Španělska dostává k českým gurmánům.

Vyzkoušejte něco nového, najděte si zajímavý recept

Novinka pochází z regionu Extremadura, který leží západně od Madridu. Olivový olej Full Moon je vylisován z odrůdy Arbequina a jeho název hovoří jasnou řečí – sklizeň probíhá, symbolicky, v duchu tradic, během říjnového úplňku a jde tedy o vskutku magický produkt. Nejen kvůli luxusnímu balení, ale i vůni, která připomene čerstvě posečenou trávu. Bez hořkosti, s mimořádně nízkou aciditou, ideální pro pokrmy z ryb, těstovin anebo sýrů a ovoce, tady se fantazii mantinely nedávají. Když se k tomu přidá i řada známých mezinárodních ocenění, je jasné, že špičkoví kuchaři z celého světa nedají na tento „úplněk“ mezi olivovými oleji vůbec dopustit.

Nezapomeňte také na španělské balsamico Full Moon, které voní karamelem a rozinkami, skvěle doplní telecí i rybí maso a v neposlední řadě – vyrábí se bez použití jakékoliv chemie, jde o čistě přírodní produkt se vším všudy! Dvanáctileté zrání připomene špičkový destilát, rodinná farma je zase zárukou, že se balzamikový ocet připravuje skutečně s láskou, za využití tradičních metod a postupů.

Bez olivového oleje by to nebylo ono…

Když se řekne olivový olej, všichni jistě hned zbystří – místo na našem stole si vyhledal už dávno, usadil se s grácií sobě vlastní v mnoha českých kuchyních. Extra panenská varianta je vítaná i z hlediska zdravé výživy, dostanete totiž to nejlepší, co z oliv vůbec lze připravit. Pohladí zažívání, zlepší kvalitu pleti i vnitřních orgánů, v neposlední řadě výborně chutná a má tisíciletou tradici. Takže co si ještě přát více, že?

About the author

admin

Add Comment

Click here to post a comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

/* ]]> */