Jak se – říká láska prochází žaludkem, a právě proto je kuchyň srdcem celé domácnosti. Důležitá část dne totiž probíhá v této místnosti, kdy potřebujete připravit snídani, oběd, večeři, popřípadě svačiny. V kuchyni bezpochyby strávíte spoustu času přípravou chutných pokrmů, což s sebou však přináší i negativní stránku, kterou je nepořádek.
Ať chcete nebo ne úklidu kuchyně se bohužel nikdo z nás nevyhne. Ovšem existuje pár užitečných způsobů, jak si úklid ulehčit nebo alespoň minimalizovat nepořádek. Sepsali jsme pro vás hned několik šikovných vychytávek, které vám pomohou mít v uklizeno i bez větší námahy.
Vytáhnu, použiji a uklidím
Nejjednodušší a zároveň základní pravidlo každé kuchyně, z kterého těží spousta domácností, je vracet věci tam, kde patří. Pokud nesnesete pohled na hromadu nádobí ležícího v dřezu umyvadla, stačí ho ihned po jídle umýt a uložit zpátky na své místo, popřípadě přenechat starosti s umýváním myčce. To ovšem neplatí pouze u nádobí, ale také v případě vytažených surovin a ingrediencí z ledničky. Jakmile vrátíte věci zpátky hned po konzumaci, prostředí kuchyně bude rázem vypadat čistěji a především příjemněji.
Ve výhodě jsou samozřejmě ti, kteří již při realizaci kuchyně mysleli na dostatek praktických prostorů pro odkládání pomocníků. Velmi vám může ulevit například kuchyňský drátěný program. Seženete ho v eshopu fpinterier.cz, kde najdete i další fajn věci do kuchyně. Třeba tyto stolové nohy.
Vytvořte si harmonogram úklidu
Jak často kuchyň uklízíte? Možná vás potěší, že nemusíte dělat všechno najednou, ale bohatě stačí si práci systematicky rozkouskovat, aby pro vás úklid kuchyně nesymbolizoval hotové peklo. Ujasněte si, kde je v kuchyni vládne největší nepořádek. Spižírna, stůl nebo třeba linka? Na tom nezáleží, začněte tím nejhorším. Jakmile to zvládnete, zůstane vám méně práce a budete mít daleko lepší pocit.
Přichystejte si suroviny ještě před vařením
Chystáte se připravit oběd pro celou rodinu, ale zažíváte u toho chaos a stres? Ingredience, suroviny a věci potřebné k vaření si připravte předem. Efektivně tak zatočíte se zbytečným stresem při hledání „ztracených“ surovin a navíc ušpiníte méně nádobek.
Add Comment